terese3[1]

Våra KURSER

På våra kurser ser vi till att alla trivs och blir sedda. Vi tar väl hand om dig och din hund. Fika ingår och du får en kurspärm med information som vi går igenom på teorin. Vi ser till att vi får en trevlig stund tillsammans med mycket glädje och hundprat.

Kurserna hålls i Ekeby-Björka. Specifik plats skrivs i kurskallelsen.

Valpkurs

Här jobbar vi med att bygga en bra grundlydnad. Vi hjälper dig skapa en bra relation med din hund genom lek, kontakt och följsamhet. Vi lägger även grunderna till en bra inkallning.

Unghundskurs (grundkurs)

Är till för hundar från sex månader till ett år som inte har gått valpkurs och behöver jobba med en bra grundlydnad.Denna kurs är även bra för dig som har en omplacirngshund. Det händer mycket hos hunden i den här åldern och vi anpassar oss efter detta. Vi jobbar med att ge dig och din hund en bra kontakt, följsamhet och relation. Vi kombinerar detta med aktiveringsövningar.

Vardagslydnad 1

Denna kurs vänder sig till dig som har gått valp- eller unghundskurs.
Här jobbar vi vidare med kontakt, följsamhet och samarbete.
Målet är att lägga en bra grund så att er vardagslydnad fungerar.

Hundmötes och koppelkurs

Den här kursens focus ligger på att du ska få redskap att kunna använda vid hundmöten, då främst de kopplade mötena som sker på en promenad. Men även redskap till att kunna få hunden att gå fint i koppel under resten av promenaden. Förkunskap valp eller unghundskurs. 

Vardagslydnad 2

I denna kurs jobbar vi vidare med vardagslydnaden. Vi lägger på störningar och jobbar i olika miljöer. Målet är att få en bra signalkontroll och stadga i vardagslydnaden.

Viltspår nybörjare

Denna kurs är till för dig som inte har provat viltspår tidigare, 
vi kommer att gå igenom viltspårets grunder, utrustning, de olika vilten, hur man lägger spår m.m

Viltspår fortsättning

I denna kurs behöver du och din hund erfarenhet av viltspår sedan tidigare
Vi tränar bl.a vinklar och bloduppehåll.
Kursen kommer att rikta sig mot att kunna gå ett anlagsprov i viltspår men den är även för dig som ser viltspåret som en bra aktivering.

Spår & Sökmix

På denna kurs får du prova på lite olika sök- och spår övningar. Ni kommer att få en inblick i viltspår, personsök och spår på ett lekfullt sätt. Denna kurs skapar en bra relation mellan dig och din hund. Hunden får jobba mycket mentalt och använda sig av hundens bästa verktyg – nosen. Hunden bygger upp sin arbetsvilja och samarbete till dig genom att ni gör något roligt tillsammans. Passar alla hundar.

Klickerintro

På denna kurs får du lära dig vad klicker är. Vi lär dig grunderna och ger dig förusättningar att kunna jobba vidare med din hund. Vi går igenom vad operant betingning är och du och din hund får lära er att samarbeta på ett roligt sätt. Att lära sig använda klicker som komplement i sin hundträning är roligt och betyder inte att du alltid måste använda klickern, men den ger dig och hunden kunskap att kunna utvecklas tillsammans. Passar de flesta hundar.

Aktivering

Målet med aktiveringskurserna är att hjälpa din hund att bygga upp sin självkontroll, självförtroende och följsamhet. Det ger även din hund en bra mentalsimulans.

Våra kurser ser lite olika ut beroende på årstid. Vi går igenom balans- och nosövningar, cirkuskonster och agilityövningar i natulig miljö. Kursen bygger på att skapa ett bra samarbete som ger din hund trygghet och att du blir en rolig och bra resurs för din hund.

Hundägarutbildning

Har du ingen hund ännu men funderar på att skaffa dig en? Eller vill du kanske bara lära dig mer om hundar? Ja, då är du välkommen att gå vår hundägarutbildning. Här går vi igenom allt inför hundköpet: Vad ska jag tänka på? Första tiden tillsammans, hundens språk, hundraser – vilken ras passar mig/oss. Hunddagis, för och nackdelar med mera. Vi ger dig de bästa förusättningarna att bli en bra hundägare.

Privat träning

Vi på HundX vill fokusera mer på privat träning med dig och din hund. Under den privata träningen gör vi tillsammans upp mål för att du och din hund lättare ska nå upp till era gemensamma mål. Vi anpassar träningen efter dig och din hunds behov. Efter varje träningstillfälle skickar vi övningsuppgifter via mail så ni har en tydlig handlingsplan att gå efter.